Isolatiespecialist Recticel uit Wetteren heeft de omzet in 2016 met 1,4 procent zien stijgen tot 1.048 miljoen euro. Het bedrijf kon met die cijfers een nettowinst van 16,3 miljoen euro realiseren, fors meer dan de 4,5 miljoen euro in 2015. Op de beurs in Brussel werd Recticel prompt beloond voor zijn omzet- en winstgroei met een koerssprong van 6,12 procent.

Olivier Chapelle, ceo Recticel: “We zijn tevreden over 2016. Het is opnieuw een jaar van omzet- en winstgroei en een belangrijke mijlpaal in ons streven om van Recticel een betrouwbare, waardecreërende onderneming te maken. Volumegroei, efficiëntieverbeteringen en verbeteringen in de productmix hebben onze doelstellingen voor 2016 overtroffen.”

De recurrente bedrijfskasstroom steeg van 81,9 miljoen naar 97,7 miljoen euro. Deze stijging van ruim 19 procent was meer dan de 15 procent waarop de onderneming tenminste rekende. Vorig jaar werden de Isolatie-activiteiten uitgebreid met de overname van Innortex in Frankrijk, gespecialiseerd in akoestische oplossingen, en de oprichting van de joint venture Turvac in Slovenië. De aandeelhouders zullen een dividend van 0,18 euro per aandeel ontvangen. In 2015 keerde Recticel nog 0,14 euro per aandeel uit.

Voor het jaar 2017 is Recticel alvast hoopvol. “In de toekomst zullen wij ons blijven toeleggen op de verbetering van onze prestaties, door de grondslag te leggen voor een sterkere omzetgroei, een verdere stroomlijning en versterking van ons productassortiment, de verbetering van de productiviteit en de kostenstructuren en de versterking van onze organisatie en cultuur”, besluit ceo Olivier Chapelle.

Recticel is een Belgische groep met 98 vestigingen in 28 landen en stelt ongeveer 7.925 mensen tewerk. Het bedrijf produceert schuimvullingen voor zitmeubelen, matrassen en lattenbodems van topmerken, isolatiemateriaal, interieurcomfort voor auto’s en allerlei andere producten voor industriële en huishoudelijke toepassingen.