Steeds meer jonge ingenieurs en technische bachelors doen een beroep op Regis Consult wanneer zij op zoek zijn naar een eerste of tweede werkervaring. Dat blijkt uit een studie van het rekruteringsbedrijf, dat een kantoor in Zwijnaarde heeft, bij 380 respondenten. “Een opvallend cijfer, aangezien wij bekend staan voor de rekrutering van ingenieurs en technische bachelors met minstens 10 jaar ervaring. Maar we zetten wel meer en meer in op de nieuwe generatie ingenieurs”, zegt Julie Jacobs, marketing & communication officer bij Regis Consult.

In het kader van de technologische evolutie in de industrie-, productie- en bouwsector vormt de jonge garde de toekomst voor de sector. Daarom wordt er vanuit Regis Consult geïnvesteerd in de samenwerking met verschillende hogescholen en universiteiten en is de jobsite toegankelijk gesteld voor de nieuwste mobiele toestellen. “Niet alleen onze website is volledig mobiel compatibel en toegankelijk. Sinds eind vorig jaar is het ook mogelijk om mobiel te solliciteren. Die mogelijkheid resulteerde in een stijging van 5 procent sollicitaties uitgevoerd via een mobiel toestel.”, licht Julie Jacobs toe.

Referentie voor hoogopgeleide experts

Toch vindt vandaag 40 procent van de sollicitatiegesprekken nog met 36- tot 50-jarigen plaats. “Volgens dit cijfer blijft Regis Consult nog steeds de referentie in de sector voor de rekrutering van hoogopgeleide technische experts met minstens 10 jaar ervaring”, vertelt Julie Jacobs.

Regis Consult werd opgericht in 2007 en is gespecialiseerd in de rekrutering van hoogopgeleide technische ingenieurs in de bouw, industrie en productie sector zowel op permanente als op projectbasis. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wommelgem. Daarnaast heeft het bedrijf een kantoor in Zwijnaarde. Op dit moment zijn er zo’n 60 werknemers tewerkgesteld.