Regis Consult ziet fors meer kandidaten solliciteren via mobiel toestel

juliejacobsRegis Consult werd opgericht in 2007 en is gespecialiseerd in de rekrutering van hoogopgeleide technische ingenieurs in de bouw, industrie en productie sector zowel op permanente als op projectbasis. Het hoofdkantoor is gevestigd in Wommelgem (Antwerpen) en er is ook een kantoor in Zwijnaarde (Gent). Op dit moment zijn er zo’n 60 werknemers tewerkgesteld. Regis Consult richt zich op sollicitanten met een hoger diploma in de technische sector die meer dan 10 jaar ervaring hebben.

Het rekruteringskantoor ging na of het gegeven dat we meer en meer aan onze smartphone verknocht lijken te zijn, ook invloed heeft op onze manier van solliciteren. “We gebruiken onze smartphone inderdaad niet enkel om mails te lezen of te ‘instagrammen’, maar ook steeds vaker om een nieuwe job te zoeken”, zegt Julie Jacobs (foto), marketing en communication officer van Regis Consult. “Op één jaar tijd bekeken 15% meer mensen jobs via een mobiel apparaat, wat ook resulteerde in een stijging van bijna 4% in het aantal sollicitaties via een smartphone of tablet”,

Het onderzoek van Regis Consult vergelijkt de cijfers uit het eerste kwartaal van 2015 met de cijfers uit het eerste kwartaal van 2016. In totaal gaat het over 8111 bezoekers aan de website  http://www.regisconsult.be.

In het eerste kwartaal van 2015 was 19,2% van de jobviewers op de website afkomstig van een mobiel toestel. Dit wil zeggen dat net geen 2 op 10 een vacature bekeek via de smartphone of tablet. Een jaar later steeg dat percentage tot 34,2%, een stijging met 15%. Ook solliciteren via een mobiel apparaat werd het voorbije jaar populairder. Regis Consult ziet daar een stijging van 3,5%. Omdat ook het aantal jobviewers en het aantal sollicitaties toenam, steeg het aantal kandidaten dat vacatures mobiel raadpleegt met 229% en het aantal dat ook solliciteerde met 60%.
Die stijging is te verklaren doordat sollicitanten de website in een aangepaste mobiele versie kunnen bekijken en de mogelijkheid hebben om via LinkedIn te solliciteren. Voor ondernemingen is het in ieder geval ook niet onbelangrijk om met die gewijzigde gewoontes rekening te houden.