Reiskosten en onkostenvergoedingen zijn met nieuw systeem makkelijker te beheren

baswareBasware, de toonaangevende Finse leverancier van purchase-to-pay- en e-invoicing-oplossingen, die zijn Belgische hoofdkantoor heeft in Erembodegem,   vereenvoudigt en stroomlijnt de belangrijkste financiële processen bij organisaties en stelt hen zo in staat zich op hun core-business te concentreren.
Basware komt met een nieuwe User Experience (UX) voor gebruikers van smartphones en tablets die via de Travel and Expense Management-oplossing hun uitgaven willen aangeven. De UX maakt het proces van indienen, goedkeuren en uitbetalen sneller en gemakkelijker, en daar varen zowel de medewerkers als het bedrijf zelf goed bij.Gebruikers kunnen nu makkelijker bonnetjes digitaal vastleggen, reisplannen en vorderingen goedkeuren en aangiften opstellen op alle mobiele toestellen. Dit maakt het eenvoudiger om reiskosten en uitgaven bij te houden op de momenten dat dit hen het beste uitkomt. De nieuwe UX versnelt de uitbetalingen voor medewerkers; aan de andere kant is het voor bedrijven makkelijker reisplannen goed te keuren en zo voordeel te plukken door vroegtijdig te betalen.

Ilari Nurmi, SVP Products and Services van Basware: “Cloud en mobiel zijn twee megatrends die de zakenwereld in snel tempo doen veranderen.  Maar een échte grote doorbraak komt pas als deze toepassingen gebruiksvriendelijk, en voor de grote massa beschikbaar zijn. Onze bijdehandse gebruikerservaring omarmt deze trends waarmee medewerkers over een snelle, flexibele en gebruiksvriendelijke oplossing beschikken voor het aangeven van uitgaven. Aan de andere kant helpt het bedrijven bij de optimalisatie van hun cashflow. Het vergemakkelijken van het aangifteproces voor medewerkers is belangrijk, maar we maken in dit proces ook gebruik van onze ervaring op het gebied van e-invoicing en betalingen.”

Het Basware Alusta-platform maakt een volledig cloud-gebaseerd proces voor facturatie en purchase-to-pay mogelijk. Hieronder vallen ook het verwerken van aangiftes. De cashflow heeft hier ook baat bij, maar er zijn nog meer financiële voordelen.

Ilari Nurmi: “We voegen verschillende financiële voordelen toe. De korting op reiskosten door vroegtijdige goedkeuringen en boekingen is een belangrijk voordeel. Via de nieuwe gebruikerservaring op TEM geven we bedrijven verschillende mogelijkheden waarmee zij geld kunnen besparen.”