NINOVE – Transporteur Remitrans gaat een eigen LNG-tanksstation bouwen. Het bedrijf uit Ninove doet daarvoor beroep op de Nederlandse firma LIQAL uit Breda. Het LNG tankstation zal toegankelijk zijn voor zowel het eigen wagenpark als voor LNG vrachtwagens van derden.

Remitrans vervangt dit jaar negen trekkers door LNG-voertuigen van Volvo Trucks. “Door met het wagenpark stapsgewijs over te stappen van diesel op LNG, verbetert Remitrans de lokale luchtkwaliteit en reduceren we de CO2-uitstoot per truck met minimaal 20%,” zegt Frank Coppens, Logistiek Manager Remitrans. “Met de aanschaf van negen af-fabriek Euro 6 Volvo trucks rijdt nog dit jaar 15% van onze vrachtwagens op LNG, het jaar erop 30%.”

Het transportbedrijf uit Ninove, dat recent nog de Green Truck Award won, heeft gekozen voor de installatie van een prefab station met een 70.000 liter grote opslagtank. Joost Jansen, Business Development Manager LIQAL: “Nu er diverse truckmerken beschikbaar zijn en steeds meer transportbedrijven kiezen voor schoon en betaalbaar LNG, zal ook de vraag naar tankstations voor deze alternatieve brandstof toenemen. Remitrans heeft gekozen voor ons recent geïntroduceerde prefab tankstation, waardoor de bouwtijd fors wordt ingeperkt.” Ook de graafwerkzaamheden worden tot een minimum beperkt.

Het tankconcept is compact en bevat alle technisch hoogwaardige elementen van een volwaardig LNG-tankstation. Naar verwachting is het Remitrans LNG-tankstation in de omgeving van Ninove in de tweede helft van dit jaar in gebruik.