NINOVE/AALTER – Binnen enkele weken vindt de 26ste editie van de Transport & Logistics Awards plaats. In de categorie Green Truck dingt Remitrans uit Ninove mee naar de prijs. Igepa uit Aalter maakt kans op de Truck Safety Award.

De Green Truck Award lauwert een bedrijf dat naadloos haar vlootbeheer wist te vergroenen en de milieudimensie in haar bedrijfsfilosofie heeft ingepast. Daar wordt Remitrans als kanshebber naar voren geschoven. Het bedrijf uit Ninove werkt actief mee aan de switch naar duurzame alternatieven. Zo was het vorig jaar één van de partners bij de allereerste biertrein tussen de brouwerij van AB InBev in Jupille en het distributiecentrum van warenhuis Delhaize in Ninove.

Remitrans neemt het voor de Green Truck Award op tegen Michel Verscheure Transport uit Oostkamp, Ores uit Ottignies-Louvain-la-Neuve, André Celis uit Lubbeek, Frans Hendrickx uit Hulshout en Imog uit Harelbeke. De winnaar neemt de fakkel over van Vincent Logistics uit Herstal.

Veiligheid

De Truck Safety Award bekroont een bedrijf dat een actieve veiligheidspolitiek hanteert rond de opleiding van het personeel, de uitrusting van de voertuigen en een totaal bewustzijn van verkeersveiligheid bij de directie. Igepa, de leverancier van grafische supplies en technologie uit Aalter, kan daar de opvolger van Transport Van Praet uit Zemst worden.

Andere kanshebbers in die categorie zijn Transport Broodthaers uit Ranst, Groupe Gobert uit Thieusies, LIS Belgium uit Sint-Katelijne-Waver, VPD uit Lembeek en Witrans uit Marvie.

Voor de award Transporteur van het Jaar zijn er geen genomineerden uit Oost-Vlaanderen. Alle winnaars worden op 1 maart in de Mechelse Nekkerhal bekendgemaakt.