Naar aanleiding van de publicatie van zijn halfjaarresultaten liet CEO Dirk de Cuyper van petflessenfabrikant Resilux (Wetteren) weten dat zijn bedrijf volop de kaart van nieuwe investeringen wil trekken. Het nieuws komt er nadat investeringsgroep Bain Capital ter elfder ure afzag van een overname van het Oost-Vlaamse bedrijf. Nu Resilux op eigen vleugels vliegt, zijn de ambities er niet minder om.

Door fors te investeren wil De Cuyper op termijn zorgen voor nieuwe groei. In eigen land maar ook in het buitenland zal overal de capaciteit worden uitgebreid, wat goed moet zijn voor een investeringsenveloppe van ruim 5 miljoen en mogelijks zelfs 7 miljoen euro. De buitenlandse vestigingen die van de financiële gulheid moeten genieten, bevinden zich in Rusland, Spanje, de VS, Servië, Hongarije en Zwitserland. Volgens de CEO zit de conjunctuur goed en is er veel groei te verwachten in de markt.

De halfjaarcijfers tonen aan dat de groei geen ijdele belofte is. De omzet steeg, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, met 8 procent naar 163,8 miljoen euro. De winst (netto 8,5 miljoen euro) bleef wat haperen en kende een terugval, maar Resilux schrijft dat toen aan eenmalige afschrijvingen.