Petflessenproducent Resilux uit Wetteren heeft 100 procent van de aandelen van Borverk Eurotrade doo Beograd verworden. Het Servische bedrijf is sinds 2012 eveneens gespecialiseerd in het vervaardigen van PET preforms en flessen in haar productievestiging in Jabucje. Borverk zal toegang krijgen tot het brede gamma van producten en oplossingen van Resilux om de markt van de PET verpakking te bedienen.

Borverk Eurotrade groeide uit tot een van de regionale marktleiders in de Balkan en wordt erkend als onderneming die aan de hoogste marktstandaarden voldoet. In 2016 realiseerde het Servische bedrijf een omzet van 7,1 miljoen euro. De overname van Borverk Eurotrade sluit volledig aan bij de strategie die Resilux Group vooropstelt. “Borverk zal Resilux toelaten om zijn footprint in Centraal- en Oost-Europa uit te breiden en is aanvullend met de productievestigingen in Griekenland en Hongarije”, aldus Resilux. Het huidige management en 37 medewerkers van Borverk Eurotrade blijven na de transactie aan boord.

Resilux is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET preforms en flessen, die gebruikt worden voor het verpakken van waters, frisdranken, oliën, fruitsappen, bier en dergelijke. Dit van origine familiaal bedrijf werd opgestart in 1994 en is sinds oktober 1997 genoteerd op de Brusselse beurs. Resilux heeft productievestigingen in België, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Rusland, Hongarije en in de Verenigde Staten.