Resilux wil belang in Airolux niet verkopen

RESILUXBelgiumHet beursgenoteerde Resilux uit Wetteren, dat PET-preforms en PET-flessen produceert, heeft enkele jaren geleden samen met het Nederlandse bedrijf Airopack Technology Group de joint venture Airolux opgericht.  In die joint venture is Resilux de partner die de flessen en spuitbussen levert voor een nieuwe technologie rond de verpakking van scheerschuim. Het gaat immers om spuitbussen op basis van lucht in plaats van drijfgas.

De laatste weken van 2015 werd duidelijk dat de Amerikaanse scheerschuimreus Gillette de Airopack-technologie grootschalig wil inzetten voor flesjes met scheerschuim. Eerder in 2015 haalde de Airopack Technology Group immers al een groot contract binnen bij Gillette, maar er zou flink geïnvesteerd moeten worden in uitbreiding van de productiecapaciteit. De topman van Airopack, de Nederlander Quint Kelders, wil dat doen via de Amerikaanse investeringsmaatchappij Apollo, die 120 miljoen euo beschikbaar heeft gesteld.

Kelders wil echter maar een deel van dat geld gebruiken om het 50%-belang van Resilux over te kopen.  Dat belang zou volgens analisten van KBC Securities echter zo’n 170 miljoen euro waard zijn. Vandaar dat Dirk De Cuyper, de CEO van Resilux, in een droog persbericht liet weten dat “de verkoop van het belang van Resilux in de joint-venture niet aan de orde is.”  Of dit een tactiek is om de geboden prijs op te voeren, zal nog meoten blijken.