Aan alle mooie liedjes komt ooit eens een eind, zegt het spreekwoord. Jean-Pierre Bruneau, een icoon voor de Belgische gastronomie, een bijzonder man en een groot sterrenchef, heeft alvast besloten om niet langer de kokmuts aan te trekken. Bruneau is de enige restaurateur in België die zich hofleverancier mag noemen, maar na 42 jaar stopt hij ermee.

Voor het restaurant Lesco uit Wetteren voldoende reden om de meesterkok nog eens in de bloemetjes te zetten. Chef Steven Buelens van Lesco pakt daarom uit met een opmerkelijk initiatief. Eind oktober wil hij Jean-Pierre Bruneau uitnodigen om er nog eens samen tegenaan te gaan. De zogenaamde ‘Quatre Mains’ staat geboekt op 24 en 25 oktober. Eerder deed Buelens ook al iets gelijkaardigs met sterrenchefs van restaurant Noma uit Kopenhagen.

Aan het culinaire festijn met Bruneau hangt een serieus prijskaartje vast. 200 euro voor een zes gangen en 130 euro voor een vier gangen menu. Maar dan wel all in. “Mijn kersverse echtgenoot Steven heeft een grote appreciatie voor Bruneau, die overigens ook al bij ons is komen eten”, vertelt partner Lies Vanzieleghem. “Ze leerden elkaar destijds kennen en  waarderen op de Brusselse vroegmarkt, een groothandelsmarkt die vooral kwaliteitsproducten aanbiedt en verscheidenheid hoog in het vaandel draagt. De contacten van toen hebben altijd voor een speciale band gezorgd. Als blijk van waardering wil hij de man ook waardig uitwuiven in Oost-Vlaanderen. De reservaties voor beide dagen lopen zoetjes binnen. Een full house betekent in ons geval 40 tot 45 couverts.”

Lesco werd zeven jaar terug opgericht door Steven Buelens. “Onze klanten beweren steevast dat onze tent een ster verdient en daar zijn we erg dankbaar voor”, aldus nog Lies Vanzieleghem.

info: www.hostellerielesco.com