Rob Stevens uit Lochristi is "viskok van 2015"

4179961Rob Stevens van restaurant D’Oude Pastorie uit Lochristi heeft het lekkerste en origineelste gerecht met hondshaai, de Vis van het Jaar 2015, op zijn kaart staan. Dat oordeelde de vakjury op de live finale van de Nationale Horecawedstrijd tijdens Horeca Expo in Gent. Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw en bevoegd voor VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing) , reikte de prijzen uit.

VLAM koos samen met de Vlaamse visserijsector voor hondshaai als Vis van het Jaar 2015. Hondshaai is minder gekend maar heeft een groot potentieel voor onze vissers én voor onze keuken, zowel thuis als in de horeca. De Nationale Horecawedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd van VLAM om de Vis van het Jaar meer ingang te doen krijgen bij de Belgische horeca.

De Nationale Horecawedstrijd is voorbehouden aan professionele koks. De uitdaging bestaat erin het lekkerste en origineelste gerecht op de kaart te zetten met hondshaai als hoofdingrediënt. De deelnemers stuurden hun recept met een schets van de presentatie naar VLAM.
Eind oktober maakte de vakjury, samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste restaurateursverenigingen en voorgezeten door NorthSea chef Filip Claeys, een voorselectie uit de deze recepten. Vijf finalisten werden geselecteerd en bereidden op 16 november live in de demonstratiekeuken van Horeca Expo hun gerecht. Ook drie van de vier andere finalisten kwamen trouwens uit Oost-Vlaanderen: Jurgen Brouillard van restaurant Da Vinci in Dendermonde, Olivier Stevens van brasserie Pakhuis in Gent en Sam Van Houcke van restaurant Onder de Toren in Hansbeke.