GENT – De Zwitserse multinational Roche komt met 6 miljoen euro over de brug om samen met Confo Therapeutic een onderzoek te leiden naar nieuwe geneesmiddelen. Een hele opsteker voor het beloftevolle Gentse biotechbedrijf.

Het kan soms snel gaan voor een start-up. Vraag dat maar aan Cedric Ververken, ceo van het amper in 2015 opgerichte Confo Therapeutics. Het jonge bedrijf werpt zich op als een specialist in het aanmaken van antilichamen om hersenziektes te behandelen. Bijzonder aan de uitgedokterde therapie is dat de antilichamen afkomstig zijn van kamelen.Bij de opstart haalde Confo al meteen 6,7 miljoen euro kapitaal op bij niet de minste geldverschaffers waaronder ook de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV), een referentie die kan tellen.

Nu legt Roche nog eens 6 miljoen op tafel om samen met Confo nieuw onderzoek te leiden. De bedoeling op termijn is altijd om een nieuw en efficiënt  geneesmiddel op de markt te brengen maar dat is een jarenlang proces. Het netwerk en de knowhow van Roche zijn in deze hoe dan ook goud waard. Als alles naar wens loopt, zou Confo vergoed worden op basis van royalty’s. Cedric Ververken heeft het nu al over een mijlpaal in de nog jonge geschiedenis van het bedrijf dat hij leidt.