Ronald Boeckx staat niet langer aan het hoofd van e5, dat zijn hoofdzetel in Sint-Niklaas heeft. Hij heeft de functie van ceo van de modeketen na acht jaar achter zich gelaten. Wie hem zal opvolgen, is nog niet bekend. “Het waren acht intense, maar zeer interessante jaren in een snel veranderende sector. Ik ben trots op de vele verwezenlijkingen die ik met mijn team heb kunnen realiseren. Nu is het tijd om uit te kijken naar een nieuwe uitdaging”, duidt Ronald Boeckx.

In 2009 werd Ronald Boeckx aangesteld als ceo van e5. Onder zijn vleugels werd het winkelconcept van de baanwinkels grondig vernieuwd. Zo deed hij de waarden van het bedrijf in het interieur van winkels meer naar boven komen via de creatie van een hoog boetiekgehalte, en lanceerde hij de Personal Shopper en een unieke hemden-op-maatservice. Ronald Boeckx speelde ook in op de verjongingskuur van de doelgroep aan de hand van shoppingcorners en enkele belevingswinkels. In de acht jaar dat hij de modeketen leidde, verwezenlijkte hij vijf aaneengesloten jaren van groei.

Prijzenkast

En die jaren van groei leverden hem ook de award van Fashion Personality of the Year 2015 op. Hij mocht die op het Belgian Fashion Congress van RetailDetail in ontvangst nemen. De prijs lauwert iemand uit de modesector die zich onderscheidend en verdienstelijk voor de Belgische modewereld heeft ingezet. e5 werd onder zijn hoede ook verkozen tot beste winkelketen van België 2014-2015 in de categorieën dames- en herenmode.

E5 mode ontstond in 1979 als een klein familiebedrijf. De eerste vestiging opende de deuren in Sint-Denijs-Westrem. Vandaag telt het bedrijf meer dan 500 mensen in 71 winkels in heel het land. De Belgische moderetailer maakt deel uit van de groep Shopinvest.