Rooffoodproject Sabien Windels wint publieksprijs Innovatiecampagne

123sabienHet Rooffoodproject van Sabien Windels, een coöperatief stadslandbouwproject gekoppeld aan een vegetarische cateringzaak is de winnaar geworden van de publieksprijs Innovatiecampagne 2014. Op 20 november maakte het Innovatiesteunpunt, tijdens de KBC-Innovatieavond, de 10 laureaten van de Innovatiecampagne 2014 bekend.  Zij wonnen elk een financiële ondersteuning van 2.500 euro en een adviescheque ter waarde van 500 euro om hun idee verder te realiseren. Die avond werd ook de publieksprijs gelanceerd. Tot en met 9 december kreeg het publiek de kans om uit 10 gelauwerde projecten nog 1 publiekswinnaar aan te duiden.

Na een spannende nek-aan-nekrace tussen de innovatieve ideeën van Yves De Bie (nieuw type van konijnenkooi), Kevin Schietecatte (ambachtelijke tomatenpuree) en Sabien Windels (dakmoestuin)  slaagde deze laatste er in om de meeste stemmers achter zich te scharen. De publiekswinnaar wordt beloond met een extra opleidingscheque van 1500 euro. Daarmee wil het Innovatiesteunpunt Sabien helpen om haar ondernemersskills te laten groeien.

De daktuin van 500 m² zal in het voorjaar 2015 aangelegd worden en samen met de opbrengst van andere (bio) stadsmoestuinprojecten in Gent de basis leveren voor de verwerkings- en cateringsactiviteiten. Het bedrijf zal onder de vorm van een coöperatieve functioneren. De stadsmoestuin zal aangelegd worden op een van de daken van het Gentse bedrijventerrein “De Punt”.   Naast de eigen productie zullen er groenten afgenomen worden van andere (bio) stadsmoestuinprojecten in het Gentse om voldoende groenten voor verwerking te hebben. Buurtbewoners zullen betrokken worden via aanleveren van compostmateriaal, vrijwillige medewerking aan het onderhoud…

Sinds kort is Nine Van Belle toegetreden tot het bedrijf van de jonge Gentse onderneemster.  Binnenkort plukt Nine de groenten van het dak en verwerkt ze deze tot heel wat lekkers. Het bedrijf zal onder de vorm van een coöperatie werken. Met Rooffood pioniert Sabien als professioneel stadslandbouwster.