Bekroning voor systeem van Conundra om transportkosten te doen dalen

02c197aConundra is een bedrijf uit Oosterzele dat zich specialiseert in de niche van de  route-optimalisatie. “Wij helpen bedrijven hun transportkosten met 10 tot 20% te verminderen door een geoptimaliseerde inzet van voertuigen en chauffeurs”, zegt digital marketing manager Dieter Roman (foto).  “Aangezien de verkeerscongestie almaar toeneemt, is dit voor bedrijven een uiterst belangrijke factor geworden. Onze transportplanningoplossing OptiFlow, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de KUL. Ze biedt planners en verzenders een best-in-class planningstool die de concurrentie overtreft.”

De zelflerende, intuïtieve applicatie creëert naar het zeggen van het bedrijf onmiddellijk waarde en toont elke dag aan de gebruikers hoeveel ze hebben bespaard.  Conundra gaat er prat op al heel wat grote namen op de klantenlijst te hebben staan, waaronder Aquafin, Colruyt, C&A, VPK Packaging en DHL.

Vorige week kreeg het bedrijf op de belangrijkste Europese Conferentie over ‘Operational Research & Management Science’ in Polen bekroond met een tweede prijs in de “Roadef Challenge.”

De Roadef Challenge 2016 werd georganiseerd in samenwerking met Air Liquide. Dit jaar was de uitdaging gericht op een simultane optimalisatie van voorraad en routering in de gezondheidszorg: wereldwijd dienen grote hoeveelheden vloeibare zuurstof geleverd te worden aan honderden ziekenhuizen.

Het Conundra’s ‘BITO (Big Data driven dynamic Inventory & transport Optimization) Team’ was erg opgetogen met de tweede plaats na het academische team van de Universiteit van Cardiff.

“Eindigen als eerste niet-academisch team toont het potentieel, de toewijding en de kennis van het Conundra-team en het bewijst eveneens de kracht van Conundra’s praktisch toepasbare Inventory Route Planning (IRP)-motor”, zegt Dieter Roman. “Omdat we voortdurend focussen op de bruikbaarheid en de performantie van onze IRP-motor, zijn Conundra klanten de grootste winnaars van dergelijke internationale benchmarking platforms. Want door het steeds zoeken naar de meest efficiënte oplossingen voor complexe IRP’s besparen onze klanten immers geld, tijd en middelen.”