De Gentse start-up Silverfin heeft in een kapitaalronde 4,5 miljoen dollar, zo’n 4,23 miljoen euro, opgehaald. De grote meerderheid van het geld is afkomstig van het Britse durfkapitaalbedrijf Index Ventures. Dat investeerde al in meer dan 160 software- en internetbedrijven, waaronder Dropbox, Skype, Facebook en Deliveroo. Bestaande investeerders Louis Jonckheere en Pieterjan Bouten van Showpad, en Jurgen Ingels van Clear2Pay deden eveneens hun duit in het zakje.

De software van Silverfin automatiseert het werk van accountants en boekhouders. “Met Silverfin hebben financiële teams real-time financiële data bij de hand”, zegt Joris Van Der Gucht, co-founder van Silverfin. “Daardoor kunnen ze niet alleen beter onderbouwde beslissingen nemen. Het geeft hen ook de mogelijkheid om zich minder met dagdagelijkse zaken bezig te houden en meer tijd te steken in hun proactieve rol als strategisch adviseur van ondernemingen.” Jan Hammer, partner bij Index Ventures, geeft uitleg bij de investering: “De volledige automatisering van hoe financiële data worden verzameld, kan de Heilige Graal van accounting worden genoemd. Het zal de sectoren van financieel advies, accounting en auditing transformeren.”

Silverfin, dat in 2013 werd opgericht door Joris Van Der Gucht en Tim Vandecasteele, wil de investering uit de kapitaalronde gebruiken om de productontwikkeling te versnellen. Daarnaast wordt het team in België versterkt met 35 nieuwe medewerkers. Silverfin wil sterker inspelen op een internationale aanwezigheid, te beginnen in het Verenigd Koninkrijk.