OUDENAARDE – Samsonite kampte in Oudenaarde al enige tijd met een tekort aan ruimte op zijn site. Daar is nu een oplossing voor gevonden. Enkele kilometers verderop, in Kluisbergen, wil de Amerikaanse multinational investeren in nieuwe opslagcapaciteit. Met dat plan verankert het zich zowat definitief in Oost-Vlaanderen.

Het oog van de de directie van Samsonite viel op de site van de oude elektriciteitscentrale van Ruien, die eens helemaal schoongeveegd klaar is om nieuwe industriële projecten te ontvangen. Samsonite heeft een optie genomen op 4 hectare grond. Voor de valiezenmaker is het een groot voordeel dat er in de hoogte mag gebouwd worden, ideaal voor een nieuw logistiek centrum inclusief verzendings- en distributiecentrum. Bijkomend voordeel is ook dat de Schelde, met een eigen loskade, vlakbij ligt, ideaal voor de verbindingen met de haven van Antwerpen. 

Samsonite laat weten dat het om een investering gaat van enkele tientallen miljoenen euro, zonder daar een concreet bedrag op te plakken. Het dossier gaat ook gepaard met nieuwe jobs. Zo’n 40 tot 60 mensen zouden er aan de slag kunnen, vooral in uitvoerende functies. Samsonite heeft sinds jaar en dag zijn Europees hoofdkwartier in Oudenaarde, waar er 750 mensen aan de slag zijn.