GENT – Sandton Grand Hotel Reylof gaat begin juli zijn zomerslaap in. Het Gentse hotel wordt dan drie maanden lang grondig gerenoveerd. Vanaf oktober opent er dan een nieuw boetiekhotel de deuren onder de naam van Pillows Grand Hotel Reylof.

Alles behalve het beschermde deel van het Sandton Grand Hotel Reylof in Gent word flink onder handen genomen tijdens de komende zomermaanden. De felle kleuren en drukke patronen in het 18de-eeuwse stadshotel, daterend uit 1724, zullen dan plaats maken voor ingetogen luxe. Die zal te vinden zijn in zo’n 158 kamers.

Ook van de traditionele onthaaldesk wordt afscheid genomen. The Living op de eerste verdieping zal als receptie gaan dienen. Hotelgasten kunnen daar rustig iets drinken of verorberen terwijl ze de nodige documenten invullen en hun bagage naar de kamers wordt gebracht. Op termijn zullen die documenten zelfs niet meer nodig zijn, want Pillows Grand Hotel Reylof plant om op termijn alles volledig elektronisch te laten verlopen.

Ook LOF, het restaurant van het hotel, ondergaat een metamorfose. Dat wordt kleiner en er zal nog maar één kok zich bezighouden met de gerechten. De ruimte die zo vrijkomt, wordt van de modernste technologie voorzien en zal dienen als vergaderzaal voor ongeveer honderd personen.

Strategische rustpauze

Zakenmensen, die tevens de helft van het cliënteel van het Sandton Grand Hotel Reylof vormen, en andere hotelgasten kunnen nog tot 8 juli in het vertrouwde decor terecht. Bezoekers aan Gent Jazz hebben dus geluk, want het festival eindigt diezelfde dag. De deuren van Pillows Grand Hotel Reylof openen weer op 1 oktober en dat is net op tijd voor de start van het Gentse filmfestival.