Sapac P & R uit Deinze wordt overgenomen door het Turnhoutse Soudal. Het Oost-Vlaamse bedrijf is een systeemhuis en constructeur van schuimmachines voor de verpakkings- en isolatie markt. Met de overname zet Soudal, producent van silliconen, lijmen en PU-schuimen, zijn expansie in de sector van de isolatieoplossingen verder.

Met zijn gepatenteerde technologie biedt Sapac zijn klanten al een decennium lang een flexibele, veilige en onderhoudsvriendelijke manier van verpakken en isoleren aan. Het bedrijf uit Deinze is marktleider op het vlak van 2-componenten schuimmachines met volledig gesloten ruilflessen en heeft zo een grote voorsprong opgebouwd op het gebied van veiligheid en hygiëne. Sapac biedt zijn klanten een oplossing van A tot Z, gaande van installatie en onderhoud van de machines, ontwikkeling en productie van de juiste schuimen, tot en met de afhaling van de lege flessen.

Soudal is de grootste Europese onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuim voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Dirk Coorevits, ceo van Soudal: “Samen met Soudal zal Sapac zijn groei in bovenvermelde markten kunnen versnellen en nieuwe markten kunnen aanboren. De uitbouw van deze technologie en marktsegmenten zal zonder twijfel tot tal van synergiën leiden.” Oprichter Vic Swerts staat nog steeds mee zelf aan het roer van het Turnhoutse bedrijf met wereldwijd 2.400 werknemers, dat beschikt over 15 productievestigingen in 4 continenten.