Wat had je gedacht van een inspiratiereis naar Silicon Valley? Sara Pieters, oprichtster van en trekker bij Red Zezel, moet je alvast niet overtuigen. In het najaar trekt ze opnieuw, en voor de tweede maal, naar de Californische vallei met in haar kielzog een groep ondernemers. Er kunnen maximaal twintig mensen mee. “Iedereen moet, wil en zal vandaag de dag bewust bezig zijn met gezond leven”, aldus Pieters. “We willen met zijn allen een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar hoe speel jij daarop in? Wil jij ook ontdekken hoe je nieuwe business modellen, producten en diensten kan ontwikkelen voor jouw klant die gezond én fit 150 jaar wil worden? We zoeken het tussen 8 en 14 oktober allemaal uit tijdens een inspiratiereis naar Silicon Valley.”

Silicon Valley staat vooral bekend omwille van de razende snelheid waarmee aan innovatie wordt gedaan. Maar de vallei heeft ook meer te bieden. Het is ook het Mekka van voeding, gezondheid, sport, healthy lifestyle en de bakermat van design thinking, innovatie en creativiteit. Zeg maar de innovatie ‘hot spot’ van de wereld. “Een inspiratiereis is de ideale manier om op korte termijn de laatste trends te spotten, ideeën te verzamelen over de grenzen van de eigen sector heen en de groeimogelijkheden voor jouw eigen business te vergroten”, aldus Sara Pieters.

“We doen dat op verschillende manieren. Zo nemen we een kijkje achter de schermen van dé innovatieve koplopers in deze sector: vooraanstaande bedrijven die werken rond voeding, gezondheid, e-health, sport én design thinking. We nemen ook de consument onder de loep en exploreren op welke manier deze vorm probeert te geven aan zijn persoonlijke gezonde leefwereld. Finaal dompelen we ons ook onder in het Mekka van design thinking om te bekijken hoe je als bedrijf zelf nieuwe business modellen, producten en diensten kan ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften en noden van jouw klant. Achteraf kom ik ook een workshop geven bij de bedrijven zelf om te zien hoe ze een en ander best kunnen implementeren.”