GENT – Scapta snelt de bouwsector te hulp met een betrouwbare IT-oplossing. Het Gentse bedrijf heeft een contract afgesloten om in de Belgische bouwsector het succesvolle softwarepakket 4PS Construct te lanceren. Op termijn levert dat een 30-tal extra jobs op.

De bouwsector was tot voor kort een lacune in het aanbod. “Nergens in de markt was er een ERP-pakket dat tegemoet kwam aan de huidige en vooral toekomstige behoeften van bouw- en installatiebedrijven. Nochtans heeft de digitalisering zich in die sector recent sterk doorgezet”, zegt Mathieu De Glas, partner bij Scapta.

Na een grondige zoektocht kwam Scapta uit bij 4PS, dat reeds in 19 landen door grote bouwbedrijven, projectontwikkelaars, installateurs en service- en onderhoudsbedrijven intensief wordt gebruikt.

Totaalpakket

Het softwarepakket 4PS Construct werkt op basis van Microsoft-technologie. “Alle specifieke noden voor de sector zitten standaard in de software verwerkt. We spreken echt van een totaaloplossing”, legt Mathieu De Glas uit. “Bij Scapta hebben we meteen een aantal bijzonderheden voor de Belgische markt toegevoegd, zoals de wetgeving. Daardoor hebben we nu een compleet, stabiel en uiterst betrouwbare oplossing dat de hele sector op zijn wenken bedient.”

Scapta, dat momenteel 25 medewerkers telt, gelooft heel sterk in het potentieel van het product. “Deze stap zal ongetwijfeld voor Scapta de groei doen versnellen. We mikken binnen 3 tot 5 jaar op een 30-tal nieuwe medewerkers die de klanten van Scapta met 4PS van dienst zullen zijn.”