Schakelt u ook over op domeinnaam .Vlaanderen?

domeinvlHouders van een geregistreerde merknaam kunnen sinds gisteren 1 september en tot en met woensdagochtend 1 oktober als eersten een domeinnaam met de nieuwe extensies .vlaanderen en .brussels vastleggen. De toekenning van die domeinnamen gebeurt op een ‘first come, first served’-basis. Met een.vlaanderen- of.brussels-domeinnaam hebben merkhouders meer kans om gevonden te worden op het internet.

Als de inhoud van hun.vlaanderen- of.brusselswebsite ook Vlaamse of Brusselse informatie bevat, zullen hun websites met de nieuwe domeinnaamextensies beter scoren in zoekmachines. Dat zegt Philippe Dubois, general manager van DNS Belgium, het bedrijf dat de domeinnamen beheert, in een interview met Pub magazine.

Vlaamse en Brusselse merken kunnen hun afkomst en identiteit in de verf zetten met een.vlaanderen- of.brussels-extensie voor hun websites en e-mailadressen. Volgens Philip Du Bois is het kiezen van vlaanderen als domeinnaam interessant voor Vlaamse bedrijven die exporteren en hun afkomst willen benadrukken, maar ook voor bedrijven die Vlaanderen als afzetmarkt zien.

DNS Belgium lanceert de domeinnamen .vlaanderen en.brussels in verschillende fasen. Na de eerste lanceringsfase voor merken die geregistreerd zijn bij de Trademark Clearinghouse (TMCH) kunnen overheden, bedrijven en organisaties hun.vlaanderen- en.brusselsdomeinnamen aanvragen vanaf 2 oktober tot en met 3 november. Particulieren komen als derde aan de beurt. Zij kunnen hun nieuwe domeinnaam registreren vanaf 13 november tot en met 15 december. In een vierde fase, vanaf 16 december tot en met 15 januari, kan iedereen een.vlaanderen- en.brussels-domeinnaam aanvragen.

Overweegt u ook om de internetextensie .be van uw site te veranderen? En zo ja, waarom?  Laat het ons gerust weten!