SINT-NIKLAAS/GENT – Zo’n 25.000 werknemers hebben Schoenen Torfs voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot Beste Werkplek 2018. In de categorie van grote bedrijven sprong de schoenenketen uit Sint-Niklaas boven iedereen uit. Ook AE, met vestiging in Gent, werd in de bloemetjes gezet.

De awards zijn een initiatief van het Great Place to Work Institute Belgium. In samenwerking met Vlerick Business School en mediapartner Jobat/Mark Magazine onderzocht die het werkgeversbeleid en de tevredenheid van duizenden werknemers van de organisaties. In totaal mogen 35 Belgische bedrijven zichzelf een Great Place to Work noemen.

Schoenen Torfs mag zich echter de Best Place to Work noemen. Het won in de categorie van bedrijven met meer dan 500 werknemers. Het bedrijf laat zo Accent Jobs en McDonald’s Belgium achter zich. Het is al de achtste keer dat Schoenen Torfs met de eervolle titel aan de haal gaat.

Uitmuntende bedrijfscase bij AE

In de categorie van bedrijven met minder dan 500 werknemers staan AE en Secretary Plus, beiden met een vestiging in Gent, op een respectievelijke tweede en derde plaats.

AE won dankzij haar onboarding-traject nog wel een speciale award die uitmuntende bedrijfscases lauwert. Het onboarding-traject nodigt nieuwe medewerkers al uit voor events en laat ze kennismaken met hun team nog voor ze effectief van start gaan. Bovendien kunnen ze het eerste jaar rekenen op een volledig uitgewerkt opleidingstraject, gaande van socialisatie tot intensieve individuele opvolging.

Codit, Planet Group en Upgrade Estate, alle drie uit Gent, vielen buiten de top 10 in de twee categorieën, maar ontvingen wel een certificaat dat getuigt van goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur.