Schoenontwerpster uit Ronse brengt eerste wintercollectie

000000000pjurebeverenschoenennelecontentSchoenontwerpster Nele Content richtte vorig jaar in Ronse haar eigen atelier op en lanceerde daarop haar eerste zomercollectie. Die werd niet alleen gekenmerkt door een een eigenzinnige kij k op het design maar ook op de distributie. Nu trekt ze de lijn door met een zeerr vouwelijke, karaktervolle en subtiele wintercollectie.  Nele ontwerpt vanuit haar buik waarbij ze steeds een evenwicht zoekt tussen sobere elegantie en gedurfde accenten. “Ik wil schoenen creëren die vrouwen koesteren”, zegt ze.

Voor de producte van de schoenen met een doordacht design, werkt ze samen met Italiaanse fabrikanten die bereid zijn kleine series te maken. De ontwerpster kiest voor kalfsleder – met of zonder reptieleffect – en gepoetst spazzolato leder dat een rijkelijk blinkend effect geeft.

Qua kleuren speelt deze collectie met winterse klassiekers zoals zwart, cognac, donkerbruin, groen en wijnrood. Details zoals een rode hak zorgen voor extra karakter of eigen accenten.

Met deze wintercollectie werkt Nele Content haar eigen stijl  verder uit en tegelijk brengt ze een totaalconcept. Daarom kiest de ontwerpster zorgvuldig de winkels uit waar haar schoenen aangeboden worden. Zij moeten elkaar als het ware aanvullen en versterken zowel op het vlak van stijl als van sfeer. Daarom ben ik fan van elke winkel waar mijn merk verdeeld wordt.”  Bij de winkels die de schoenen van Nele Content verdelen, vinden we onder meer Touché in Gent en Pjure in Beveren.