Schoenwinkel uit Berlare en bekend Gents restaurant failliet

yankoDe faillissementsgolf blijft aanhouden. Terwijl het uitkijken is naar de cijfers die Graydon volgende week bekend zal maken voor de maand mei, leert een blik op de Oost-Vlaamse faillissementen van de agelopen weken, dat veel ondernemingen het moeilijk blijven hebben.

Of het nu aan de fiscale druk ligt, de overreglementering, onverwachte tegenslagen met klanten die onvoldoende snel betalen of een trouwe leverancier die het plots laat afweten, de ondernemers blijven het bijzonder lastig hebben om alle bordjes tegelijk hoog te houden.

Vooral in de horeca en in de retail moeten heel wat bedrijven noodgedwongen de deuren sluiten. Het is niet omdat “Mijn Pop-Up Restaurant” met dank aan met name Sergio Herman, een enorme kijkcijferhit is dat alle restaurantuitbaters voldoende mensen over de vloer krijgen die de voeten onder tafel willen schuiven.

De afgelopen week legden opnieuw dertig Oost-Vlaamse bedrijven de boeken neer. Daarbij onder meer een bedrijf dat vloer- en wandtegels plaatst uit Ninove, een elektorhandel uit Aalst en een schoenwinkel uit Berlare.

Ook een bekende naam vinden we terug in het overzicht: het Gentse restaurant Yanko, dat onder meer naam en faam verwierf dankzij de Yanko-groep, een politieke beweging die in het begin van de jaren 2000 altijd in het restaurant vergaderde. In februari had Yanko nog opschorting van betaling gekregen, maar nu legde het dus de boeken neer.

De volledige lijst met falingen vindt u terug op www.madeinoostvlaanderen.be/falingen