In het kader van het project Scale-up dat start-ups tot scale-ups wil omvormen, vormde Gent het decor van een ontbijtsessie voor een select groepje. Sirris-expert Omar Mohout bracht meer dan 60 bedrijven uit de €1M-club bij elkaar. Dat zijn Belgische technologiebedrijven die recent minstens 1 miljoen euro aan bedrijfskapitaal ophaalden. De ontbijtsessie was een alledaagse samenkomst van alleen ondernemers, zonder een specifieke agenda of spreker. Op die manier konden de aanwezigen elkaar beter leren kennen en peer-to-peer-ervaring uitwisselen.

Zowat 67 oprichters en ceo’s van 62 snelgroeiende technologiebedrijven tekenden present. Onder de aanwezigen waren onder andere de Gentse bedrijven Molecubes, FEops, Zembro en Awingu terug te vinden. Ook Ground Lion uit Sint-Martens-Latem behoorde tot het selecte groepje. Alle technologiebedrijven waren samen goed voor zo’n 322 miljoen euro aan bedrijfskapitaal, waardoor de bijeenkomst bij één van de enige tech-events in België gerekend kan worden dat zoveel waarde samen wist te brengen.

De organisatie van deze unieke bijeenkomst viel in de handen van Sirris en Agoria. Beide organisaties hebben een vestiging in Gent en bieden ondersteuning aan technologisch geïnspireerde bedrijven in België om innovaties uit te werken, te testen en effectief door te voeren. Het tech-event krijgt bovendien de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen, als onderdeel van het Scaleup.Vlaanderen-initiatief.