GENT – Showpad, dat een stevige poot heeft in Gent, blijft op de internationale scène zwaar in de kijker lopen. Ditmaal werd Pieterjan Bouten, oprichter van het bedrijf, genomineerd voor de award van Europese ondernemer van het jaar.    

De award Europese ondernemer van het jaar is een prestigieuze wedstrijd die onder meer mede georganiseerd wordt door Euronews. Bouten bevindt zich in aardig internationaal gezelschap. Kati Levoranta (CEO van het gamebedrijf Rovio) en Dominik Richter (HelloFresh) staan ook op de shortlist. De award zal op 23 mei in Brussel worden uitgereikt.

Showpad ontstond in 2011 en ontwikkelt een digitaal platform voor verkopers en marketeers. Het mag beschouwd worden als een van de sterkste jonge groeibedrijven van België. De technologie kmo is inmiddels België al lang ontgroeid, en kende ook een grote doorbraak in de VS, waar het ook kantoren heeft (onder meer in San Francisco). Ook in Londen heeft het een vaste poot. Het IT-platform kon al heel wat multinationals en grote bedrijven bekoren. In eigen land alleen al heeft het een duizendtal klanten, met onder meer grote namen als BASF, Audi en Johnson & Johnson. Die worden bediend vanuit de zetel in Gent. Globaal mikt Showpad op een omzet van 100 miljoen dollar tegen 2021.