aaeaaqaaaaaaaacxaaaajgfmn2izy2m3ltg5ndetndm2zi04odg0ltg2ngm0mzhmmwjlmgOp 3 juni vond in Gent “Level Up” plaats, een event dat door Gent BC was georganiseerd en waarop de veelbelovende ondernemingen uit de Gentse techscene zich voorstelden aan liefst vijftig internationale investeerders.

“Omdat het event een enorm groot succes was”, zegt Bruno Vandegehuchte (foto) van Gent BC, hebben e samen met Showpad beslist om deze community van meer mature, beloftevolle scale-ups uit de technologiesector samen te brengen op de “Level Up  sessions”. Op donderdag 24 november organiseerden we de kick-off in de Gentse rooftopbar Gaston.”

Pieterjan Bouten, co-CEO van Showpad toont zich heel enthousiast.  “We hebben hier een golf van mature tweede en derde generatie startups die het klappen van de zweep leerden kennen bij succesverhalen, zoals Netlog en Tele-Atlas. Zij hebben bovendien ook geleerd om sneller en grootser te denken en geven net als Showpad blijk van uitgesproken internationale ambities. België is zo klein dat we die internationale focus moeten hebben vanaf dag één. Met deze “Level Up sessions” kunnen we deze mensen samenbrengen en kennis uitwisselen op een heel ontspannen manier. We bouwen allemaal bedrijven uit en kunnen stuk voor stuk van elkaar leren, dat geldt ook voor mensen op sleutelposities. De ene staat al verder in het hele op- of uitbouwproces dan de andere, maar dat maakt het juist zo interessant. Jeroen De Wit (Teamleader), Lorenz Bogaert (Twoo/Realo), Leslie Cottenjé (Hello Customer) en Joris Van der Gucht (Silverfin) zijn maar enkele van de mensen die heel wat kennis kunnen doorgeven.”

Bruno Vandegehuchte benadrukt ook nog dat Gent BC voor het uitbouwen van het samenwerkingsplatform ook heel veel belang hecht aan een verregaande samenwerking met partners zoals het Gentse stadsbestuur, de universiteit, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen, de hogescholen, het Gentse Havenbedrijf en imec.

“De Gentse technologiebedrijven hebben in 2016 meer dan 70 miljoen euro kapitaal opgehaald”, zegt hij nog “en de Amerikaanse technologiewebsite Venture Beat riep de Oost-Vlaamse hoofdstad uit tot het Belgische epicentrum voor startups, dat beter doet dan steden als onder meer Eindhoven, Geneve, Frankfurt, Oxford en Bordeaux. Maar terwijl op het durfkapitaalevent Level Up de focus echt lag op het ophalen van extra kapitaal, willen we met de “Level Up sessions” vooral komen tot het uitwisselen van visies en geleerde lessen over internationale expansie. De combinatie van de netwerken van deze scale-ups, die allemaal worden geleid door gepassioneerde ondernemers in heel specifieke niches, kan elk lid van de community veel bijbrengen. Showpad bewijst dat het mogelijk is om vanuit Gent een wereldspeler uit te bouwen. We zijn ervan overtuigd dat dit voorbeeld ook andere scale-ups kan inspireren.”