Showpad zet met vers geld internationale doorbraak voort

showpadDe Gentse start-up Showpad (http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/gentse-startup-showpad-genomineerd-als-meest-beloftevolle-onderneming-van-het-jaar/)  zet zijn groei onverminderd voort. Het bedrijf  dat werd opgericht door Pieterjan Bouten, Louis Jonckheere en Peter Minne heeft inmiddels in Gent en San Fransisco al meer dan 50 werknemers. Nu is het bedrijf naar nog eens 15 mensen voor het Gentse kantoor en een tiental voor het Amerikaanse kantoor. Bovendien zijn er plannen om ook kantoren te openen in Londen en Singapore.

Het durkfpaitaalbedrijf Hummingbird Ventures, die in 2013 al 2 miljoen dollar in het bedrijf investeerde, doet daar nu nog eens 4,25 miljoen dollar bij. Een zelfde bedrag haalt Showpad op bij de Londense durfkapitalist Dawn Capital.

Showpad, dat kantoren heeft in Gent en in San Francisco, zal de extra middelen gebruiken om zijn commerciële organisatie versneld uit te bouwen en zijn softwareplatform, dat inmiddels wereldwijd door meer dan 500 klanten wordt gebruikt en dat een brug slaat tussen sales en marketing, verder te ontwikkelen. Ruim 80% van de omzet, die momenteel naar het zegen van het bedrijf zowat 4,5 miljoen euro bedraagt, komt uit het buitenland, met afnemers als Audi, BASF, Siemens, Xerox en Atlas Copco in de portfolio