GENT – In Chicago werd naar jaarlijkse gewoonte de prestigieuze lijst gepubliceerd met de 5.000 snelst groeiende Europese bedrijven. Voor het tweede opeenvolgende jaar werd Showpad genomineerd, dit jaar op plaats 528.

Showpad is het bedrijf van de Vlaamse dertigers Pieterjan Bouten en van Louis Jonckheere. Ze brengen een platform op de markt dat sales- en marketinginspanningen beter en efficiënter op elkaar afstemmen. Het aanbod is een ‘hit’. De bedrijven die op de Top 5.000 lijst worden opgenomen moeten minstens een omzet van 2 miljoen dollar hebben. Pieterjan Bouten liet weten dat hij het als een erkenning zit voor het gepresteerde werk. “Het is duidelijk dat ons platform beantwoordt aan een vraag vanuit de markt”, aldus Pieterjan Bouten in een reactie. “Het verheugt ons ook dat dit een wereldwijd fenomeen is.”

Showpad heeft zijn Amerikaanse headquarters in de ‘windy city’ Chicago. De Europese activiteiten worden geleid vanuit Gent. Showpad werd opgericht in 2011 en is uitgegroeid tot een heus fenomeen. Niet de minste private investeringsgroepen stopten het snel groeiende bedrijf bedrijf al voor miljoenen dollars aan risicokapitaal toe.