Sim Flanders gaat in zee met SIM Belgium

SIM ANTWERP 2012_12_07SIM Belgium, dat allround advies en ondersteuning biedt aan bedrijven in elke fase van hun levenscyclus en dat kantoren heeft in Antwerpen, Brussel en Gent sluit een samenwerkingsverband met SIM Flanders. SIM Flanders, met kantoren in Zwijnaarde,  staat voor Strategisch Initiatief Materialen en is de toonaangevende organisatie in Vlaanderen voor materiaalinnovaties. Het samenwerkingsverband betekent een duidelijke meerwaarde voor de productiebedrijven die gecoacht worden door SIM Belgium.

“Beide SIM’s moesten elkaar wel vinden”, lacht Boudewijn Dupont, gedelegeerd bestuurder van SIM Belgium. “En we starten onze samenwerking dadelijk met de aankondiging van het SIM Flanders jaarlijkse User Forum, een event dat voor alle ondernemers, gratis toegankelijk is en plaats vindt op 19 november in de Zebrastraat in Gent.

Zoals de voorbije jaren is het belangrijkste doel van het event de materialengemeenschap uit Vlaanderen en daarbuiten te verzamelen vanuit zowel industrieel als academisch perspectief, om de recentste materiaalinnovaties te bediscussiëren en om netwerken te stimuleren.

Tegelijkertijd met het SIM Forum vindt ook de tweejaarlijkse tentoonstelling plaats van de Technological Art Award. “Wij geloven dat het kruispunt tussen technologie, materiaalonderzoek en kunst inspirerend werkt, nieuwe ideeën kan opleven en daardoor innovatie stimuleert”, zegt Boudewijn Dupont nog.