Simulatietool Changesetter biedt beter zicht op veranderingstrajecten

hdmHelena Demuynck, die kan terugblikken op een ruime ervaring in hr en coaching, leidt vanuit Nazareth sinds begin 2010 Konsensus LC&D, waarbij de letters staan voor Leadership , Coaching en Development.
“We bieden bedrijven eigenlijk verschillende werkvormen aan die hen in staat stellen het beste uit alle medewerkers te halen. We ontwikkelen op maat gemaakte leiderschapstrajtecten, maar we faciliteren ook de interactie om in raden van bestuur, directiecomités en teams tot concrete resultaten te komen.”

Volgens Helena Demuynck is daar vandaagt meer dan ooit nood aan. “In deze tijden van digitale transformatie is het parcours dat organisaties moeten afleggen er één met enorm veel onverwachte hindernissen. Het heeft zelfs veel weg van een wildwaterrivier. Zich daarop overeind houden is al een opdracht op zich, maar eigenlijk moeten organisaties zich tegelijk proactief ook al voorbereiden op nieuwe hindernissen en obstakels die ze bovendien op voorhand niet kennen.”  

Om die moeilijke opdracht te vergemakkelijken pakt Konsensus LC&D nu uit met de Changesetter. “Het gaat om een “serious game”, zegt Helena Demuynck. “Een simulatietool die inzicht verschaft in de veranderingscycli die alle organisaties doormaken, de beleving van medewerkers en de niveau’s van weerstand in een veranderingstraject. Bedrijven die gebruik maken van de tool kunnen in kleine teams beslissen over verschillende leiderschaps- en management-acties die gevoerd zullen worden rond een veranderingstraject. Via de tool wordt dadelijk de impact zichtbaar  van deze actie(s) op het project en vooral op de betrokkenheid van de medewerkers. Tegelijk leren leidinggevenden ook leiderschapsstijlen ze het best kunnen inzetten in in elke fase van een veranderingsproces. Meer informatie via : https://www.youtube.com/watch?v=VDbFRfQza0I