Na de zomervakantie strijkt de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn met een franchisewinkel in Sint-Niklaas neer. Die zal aan de Puitvoetstraat op de winkelsite van de Euro Shop komen te liggen. Na drie vestigingen in Gent en een winkel in Zottegem, Aalst, Deinze, Lokeren, Oudenaarde en Beveren, opent daarmee de tiende winkel van de Nederlandse keten in Oost-Vlaanderen, en de twaalfde franchisewinkel in België. Nathalie en Marco Van Ende zullen de nieuwe vestiging beheren.

In 2011 openden Nathalie en Marco Van Ende ook al de allereerste Belgische winkels van Albert Heijn in Brasschaat en Stabroek. “Ondernemen zit in ons bloed. We hebben ervaren dat de winkelformule aanslaat en dat de Vlaming Albert Heijn in het hart sluit”, zegt Nathalie Van Ende. Voor de versterking van hun team, gaat het duo nog op zoek naar 50 enthousiaste medewerkers.

Albert Heijn telt momenteel 42 winkels in België. Een week geleden werd de komst van een nieuwe winkel in Wemmel aangekondigd. Woordvoerdster van Albert Heijn Sally Herygers verduidelijkte toen ook dat er de komende maanden nog meer winkelopeningen op het programma staan.

De aankondiging van de nieuwe Belgisch winkelpunten voor Albert Heijn is opvallend, aangezien de Nederlandse keten verschillende filialen aan het verkopen is. Ook de ligging aan het retailpark van de Euro Shop is opmerkelijk te noemen. Die ligt namelijk vlakbij het Waasland Shopping Center, waar ook Delhaize een vestiging heeft. Beide ketens ijveren voor groen licht voor een fusie tussen hun moederbedrijven. Daarvoor moeten ze van de Belgische mededingingsautoriteit wel dertien winkels verkopen. Tot dan blijven beide bedrijven concurrenten van elkaar en blijft de fusie tussen Ahold en Delhaize uitgesloten. Hoewel Albert Heijn reeds zes Belgische filialen verkocht, moet het zich nog van twee winkels ontdoen.