SINT-NIKLAAS – Het nieuwe metrocomplex van Guadalajara in Mexico zal gedeeltelijk bekleed worden met vezelcementgevelplaten van SVK. De eerste stappen voor een langdurige overeenkomst tussen Mexico en de vezelcementproducent uit Sint-Niklaas zijn zo gezet.

De volledige metrolijn 3 in het Mexicaanse Guadalajara is in heropbouw. Momenteel wordt de halte Belenes nog afgewerkt met de zwarte Decoboard Classic gevelplaten van SVK. De bedoeling is om verscheidene haltes met dezelfde gevelplaat af te werken, zodanig dat de volledige metrolijn een mooi geheel vormt. Het volledige concept werd vormgegeven door architect Pelayo Suarez Smith.

De metrolijn is in totaal 22 kilometer lang. Hiervan is 17 kilometer bovengronds met viaducten. De overige 5 kilometer is volledig ondergronds. In totaal telt deze lijn 18 stations waarvan 13 bovengronds en 5 ondergronds. SVK heeft dus een flinke klus te klaren.

Sterke basis

Het project opent de weg voor SVK om ook in Mexico voet aan grond te krijgen. “Met de realisatie van dit project willen we onze internationale aanwezigheid op de markt verder vergroten. Eerder dit jaar startten we ook al een overeenkomst met een Amerikaanse partner op voor de verkoop en verdeling van haar gevelplatenassortiment op de Noord-Amerikaanse markt”, klinkt het. “De eerste orders werden inmiddels al geproduceerd en met succes uitgeleverd.”