Skischool De Dam bereidt skiërs en snowboarders voor op wintersport

aaaaaaskisksTopskiërs heeft ons land nooit gehad en de kans dat die ooit zullen opduiken is nog altijd bijzonder gering. Tenzij Tom Waes misschien nog eens voor één van zijn programma’s een ski-opleiding volgt zoals hij ooit eens deed toen hij leerde schansspringen. Maar het gebrek aan voorbeelden waaraan de goegemeente zich kan optrekken, belet niet dat tienduizenden landgenoten jaarlijks graag hun hartje ophalen op de latten.

Iedereen kan natuurlijk ter plaatse dagelijks diep in de ogen van de obligate bruingebrande skimonitor kijken in de hoop dat dat zal volstaan om zijn of haar skikunsten bij te vijlen, maar fervente skiërs kunnen zich ook in ons vlakke landje voorbereiden op hun skivakantie. De indoor skipistes met sneeuw zijn dun gezaaid maar Skischool De Dam in Lokeren, onderdeel van het ruime gelijknaige sportcentrum waar ook tal van andere sporten kunnen worden beoefend, zorgt er met een systeem van matten op een rolband al twintig jaar voor dat skiërs op hun vakantieoord beslagen op het ijs komen.

“In die twintig jaar hebben we een trouw klantenbestand opgebouwd”, zegt zaakvoerder Tim Goossens. “Vorig jaar hebben we onze rolband vernieuwd met een nieuwe matten zodat klanten er nu ook snowboardlessen op kunnen nemen. We stellen vast dat steeds meer mensen graag toch nog eens hun skivaardigheden opfrissen voor ze vertrekken. Door het mooie weer in november zijn de boekingen voor de skilessen dit jaar laat op gang gekomen, maar nu is het in de aanloop naar de kerstvakantie toch superdruk. Veel mensen bestellen vijf beurten waarbij zowel het materiaal als de prestaties van de lesgever in de prijs begrepen zijn. ”

Tim Goossens geeft toe dat het gevoel op zijn rolbaan anders is dan in echte sneeuw, maar onderstreept dat het oefenen op die rolband voor skiërs toch een perfecte manier is om in conditie te blijven en om aan hun techniek te werken.