Slaapspeciaalzaken vallen voor studentenuitvinding

0000000000000dekabedWat startte als een Small Business Project is nu uitgegroeid tot een volwaardige onderneming. Onder de merknaam DEK-A-BED brengen Steffie Kempen (Herentals), Jonas Detavernier (Mol) en Koen Van Loock (Haacht) een toestelletje op de markt waarmee je eenvoudig een dekbedovertrek kunt vervangen. Sinds enkele weken wordt het verkocht in 19 Sleepy-winkels, waaronder ook die in Gent, Oostakker, Zingem, Sint-Niklaas en Aalst. Daarnaast hebben de jonge ondernemers ook Cornelis Bedding uit Dendermonde en Auping uit Sint-Niklaas kunnen overtuigen om met hen in zee te gaan.

Nadat hun schoolproject DEK-A-BED aandacht kreeg in de media, bleven de reacties niet uit. “Iedereen vond het een geweldige uitvinding”, vertelt Steffie Kempen. “We wonnen ook verschillende prijzen met het product.”

Van de zes oorspronkelijke leden gingen ze met drie verder om een vennootschap op te richten. “Het product heeft een totaal andere look gekregen en de werking is nog meer geoptimaliseerd. De scherpe hoeken en kanten zijn ingeruild voor een mooi afgerond product,” aldus Koen Van Loock.