Groothandel ISPC, dat toelevert aan de horeca over heel België, is verkocht aan het Nederlandse Sligro. ISPC met gecombineerde zelfbedienings- en bezorgvestigingen in Gent en Luik en sinds 2014 een groothandel in verse vis in Brussel, was de voorbije vijf jaar in het bezit van Ivan Sabbe. Het Nederlandse Sligro is een toonaangevende totaalgroothandel voor professionals in food en is sinds 2016 met JAVA Foodservice ook actief op de Belgische foodservicemarkt. Sligro noch ISPC maken een overnamebedrag bekend.

Na de start in 1966 is ISPC inmiddels uitgegroeid tot een van de grotere Belgische zelfstandige groothandels. In 2016 realiseerde de horecagroothandel met 250 medewerkers een omzet van 86 miljoen euro. Voormalig Vlaams parlementslid Ivan Sabbe nam het bedrijf vijf jaar geleden over met zijn West-Vlaamse vennootschap Alimax. Volgens Sabbe is de huidige overname door Sligro de beste garantie voor de toekomst. “Dit is een belangrijke nieuwe stap voor het bedrijf en zal bijdragen tot de verdere groei van ISPC onder de namen Sligro/ISPC”, zegt Ivan Sabbe. “Ik ben ervan overtuigd dat we hierdoor ons trouw cliënteel nog beter zullen kunnen bedienen.”

Sligro is onderdeel van het beursgenoteerde Sligro Food Group. Met 50 zelfbedieningsgroothandels, 8 bezorggroothandels en een assortiment van ruim 60.000 artikelen bedient Sligro bedrijfsmatige klanten in Nederland en voorziet hen van kwalitatieve food, non-food en dagverse producten. “Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België”, verklaart Koen Slippens, ceo van Sligro Food Group. “JAVA Foodservice zal zich verder ontwikkelen tot de specialist in haar segmenten.” Na de overname van ISPC tekent Sligro voor een omzet van ruim 240 miljoen euro per jaar, en telt de groep 550 medewerkers.