Valt Small Town Heroes samen met Ketnet in de prijzen?

-2vwju7A_400x400De Gentse startup Small Town Heroes maakt apps bij televisieprogramma’s.  Hendrik Dacquin (foto), die het bedrijf samen met Andries De Reyghere oprichtte: “Aanvankelijk legden we ons toe op second screen-applicaties, zeg maar apps die kijkers tijdens het televisieprogramma gebruiken. Intussen bouwen we vooral apps die op zichzelf staan en waarmee mensen 24 uur op 24 uur aan de slag kunnen.”

Via de app van De Ridder bijvoorbeeld kunnen kijkers tijdens en na de afleveringen extra verhaalelementen, foto’s, video’s, juridische achtergrondinformatie opvragen. En via de app bij het spelprogramma Blokken kunnen ze vrienden uitdagen tot een duel. Dacquin: “Blijkbaar werkt dat zeer verslavend. Het spelletje wordt dagelijks meer dan 10.000 keren gespeeld. Sommige spelers hebben intussen meer dan één miljoen punten. Je moet weten dat je per spelletje maar 100 punten kunt verdienen.”

Een ding is zeker: dankzij de apps van Small Town Heroes – die in feite niets meer zijn dan een online verlengstuk van het programma – ligt de betrokkenheid van de kijkers een stuk hoger. Dat is ook de reden waarom Small Town Heroes nu samen met Ketnet is genomineerd voor de “IBC Innovation award for content managemen”. Deze week start in Amsterdam IBC 2016, de op één na grootste omroepbeurs ter wereld. Small Town Heroes is er present met zijn project voor de kinderprogrammatie van de VRT.

“We ontwikkelden immers voor de populairste kinderzender in Vlaanderen een mobiel publishing platform om eenvoudig video’s en interacties te beheren en te publiceren op smartphones en tablets”, zegt Hendrik Dacquin. “Dat bleef niet onopgemerkt, want we werden zowaar genomineerd voor de IBC Award For Content Management.”  Op zondag 11 september 2016 worden de Awards uitgereikt.