Snel groeiend Bexco verhuist deel van productie naar Antwerpen

bexcoDe ruwbouw van Bexco’s productieruimte op het nieuwe industrieterrein Blue Gate Antwerp is klaar. Bexco is een producent van industriële touwen en is onlangs door het zakenblad Trends nog geroemd als één van de snelst groeiende Oost-Vlaamse bedrijven. De onderneming uit Hamme is het eerste bedrijf op het nieuwe industrieterrein vlakbij de Schelde.

Bexco
maakt industriële touwen uit kunststoffen als polyester, polyamide, polypropyleen en polyethyleen. Ze zijn bestemd voor toepassingen in de offshore industrie zoals olieplatformen. Het is een heuse nichemarkt waarin nog slechts een vijftal bedrijven actief zijn.

In de offshore is er ondertussen een evolutie naar alsmaar langere touwen omdat men op diepere plekken olie gaat boren. Het gaat dan vaak om touwen van meer dan 1.000 meter lang. Die langere touwen kan Bexco evenwel niet meer vervoerd krijgen vanuit Hamme. Vandaar de idee om een andere locatie te zoeken nabij diepwater. “We vonden in Blue Gate Antwerp de ideale locatie,” zegt Francis Mottrie, CEO van Bexco. “Blue Gate Antwerp ligt direct aan het water zodat wij verlost zijn van de gewichts- en hoogtebeperkingen voor transport op de weg.”

Bexco heeft op Blue Gate Antwerp een gebouw opgezet volgens ecologische principes wat betreft energieverbruik. Blue Gate Antwerp wil in dit opzicht een voortrekker zijn.

Hoeveel van de 100 personeelsleden in Hamme mee verhuizen naar de tweede vestiging van Bexco in Antwerpen is nog niet duidelijk. Het zou om een 20-tal gaan.

Bexco tekende verleden jaar voor een omzet van 20 miljoen euro. De hoofdaandeelhouder van het bedrjif is Nicolas Saverys, de man achter de Antwerpse gastankerrederij Exmar.

(Marc Balduyck)