Sofico behaalt Charter Duurzaam Ondernemen

corinnemartensDSC_0632Sofico, actief in software voor leasing- en fleetmanagement, haalde het Charter Duurzaam Ondernemen, mede door een traject naar mensvriendelijk ondernemen en loopbaanontwikkeling.

Om het Charter te behalen, heeft Sofico het voorbije jaar verschillende projecten opgezet rond duurzaamheid, maar de belangrijkste acties situeerden zich in het kader van mensvriendelijk ondernemen en loopbaanontwikkeling.

Zo stuurde Sofico de organisatiestructuur bij om nog beter te kunnen inspelen op de wensen van medewerkers én klanten.

 De evolutie van een functionele organisatie naar multidisciplinaire teams gaf Sofico de mogelijkheid om carrièrepaden te herzien, mensen aan te moedigen om in de breedte te groeien, van job te roteren en zich verder te ontwikkelen in ‘interpersoonlijke rollen’ waarbij bijvoorbeeld coaching wordt gecombineerd met een expertenrol of operationele rol.

Corinne Martens (foto), HR Manager van Sofico verklaarde in het vakblad HR Magazine: “Door te evolueren van een carrièrepad naar een carrièrewiel willen we onze mensen een duidelijk carrièremodel voorleggen, voor iedereen volgens zijn of haar eigen interesses en vaardigheden. Zo bieden we onze medewerkers meer motiverende jobs. Ze kunnen zelf kiezen of ze zich willen verdiepen in een bepaalde rol, of ze liever ervaring opdoen door nieuwe rollen op te nemen. Wat ze ook kiezen, we zijn er als werkgever van overtuigd dat motiverende jobs tot meer gemotiveerde en tevreden medewerkers leiden. Ook de klant vaart hier wel bij.”

De omschakeling naar multidisciplinaire teams, die van begin tot einde verantwoordelijk zijn voor een bepaalde regio en klanten, past veel beter bij een strategie die gericht is op groei, mensen en innovatie. Bovendien kan de  organisatie beter onverwachte afwezigheden opvangen doordat voldoende mensen over de nodige expertise beschikken.

Het Oost-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen is een project van VOKA Oost-Vlaanderen in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen. Bedrijven die het Charter Duurzaam Ondernemen ondertekenen, engageren zich om een actieplan te realiseren rond 10 thema’s.

Sofico is wereldwijd toonaangevende leverancier voor bedrijfskritische software-oplossingen voor leasing- en fleetmanagementbedrijven.

Sofico momenteel wereldwijd 200 medewerkers tewerk, van wie een honderdtal op het hoofdkantoor in Zwijnaarde. Het bedrijf levert software in 16 landen over de hele wereld en beheert wereldwijd meer dan 1.000.000 contracten .