Het Gentse Sofico, een wereldwijde leverancier van software-oplossingen voor de autofinanciering-, leasing- en fleetmanagementindustrie, behoort volgens The Financial Times tot de snelst groeiende bedrijven in Europa. “De internationale waardering is een bevestiging van onze groeistrategie van de voorbije jaren. Een groei die overigens aanhoudt, want tussen 2015 en 2017 is het aantal medewerkers gestaag toegenomen”, zegt Gémar Hompes, managing director van Sofico.

De gerenommeerde krant publiceerde een lijst van de 1.000 snelst groeiende Europese bedrijven op basis van de procentuele omzetgroei tussen 2012 en 2015. Het Gentse technologiebedrijf vertoeft op plek 978, met een omzetgroei van 61% in de periode van 2012 tot 2015. Dat is goed voor een samengestelde jaarlijkse groei van 17,3%. In 2015 werd een omzet van 27,1 miljoen euro genoteerd. In het kader van mensvriendelijk ondernemen en loopbaanontwikkeling heeft Sofico de vorige jaren belangrijke stappen gezet. “We zijn ervan overtuigd dat wanneer mensen zich goed in hun vel voelen en zich verder kunnen ontplooien, dat gunstig is voor hun persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor onze klanten en ons bedrijf. De bekroningen die ons te beurt vallen, zijn daar uitstekende bewijzen van”, aldus Gémar Hompes.

De vernoeming door The Financial Times betekent een aantrekkelijke internationale erkenning, nadat Sofico vorige maand ook in België om zijn groei werd gelauwerd. Toen werd het Gentse bedrijf nog uitgeroepen tot Trends Gazelle omdat het tot de 100 snelste groeiers bij de grote Belgische bedrijven behoort.

Sofico, met hoofdzetel in Gent, werd opgericht in 1988 en heeft ondertussen ook vestigingen in Australië, Japan en Frankrijk. Het bedrijf levert software in 22 landen over de hele wereld en beheert zo meer dan 1.500.000 contracten. Vandaag werken er in totaal 210 mensen.