Sofico laat omzetstijging van 30% optekenen

G_mar-HompesSofico, de internationale leverancier van software voor autofinanciering, leasing en fleetmanagement, uit Zwijnaarde maakte mooie groeicijfers bekend over 2015 en trekt daarmee de lijn van de afgelopen jaren door.

Sofico, waarvan de systemen wereldwijd meer dan een miljoen voertuigen beheren, zag de omzet toenemen van 12 miljoen euro in 2010 tot 27,1 miljoen EUR eind 2015. In dezelfde periode steeg het aantal werknemers van 105 tot 190.

De onderneming focust ook sterk op het investeren in menselijk talent. Zo is de  certificering  Investors in People die in 2010 werd toegekend, vorig jaar verlengd.  Zo zijn er nu acht klantgerichte, autonome regionale entiteiten, die worden ondersteund door een aantal procesgerichte supportentiteiten. Elke regionale entiteit heeft een multidisciplinair team met eigen verantwoordelijkheid dat instaat voor een aantal Sofico-klanten.

Corinne Martens, HR-manager bij Sofico, onderstreept dat de verlening zich dit jaar zal vertalen in opleidingsprogramma’s voor alle medewerkers, zodat ze zich kunnen ontwikkelen en hun doelstellingen binnen de organisatie kunnen verwezenlijken”

Volgens Managing Director Gémar Hompes (foto) was 2015 het meest succesvolle jaar ooit voor Sofico. “We kunnen terugblikken op een zeer succesvol 2015, waarin we nieuwe recordhoogtes bereikten in termen van omzet en van personeelsbestand. De voorbije twaalf maanden alleen al steeg onze omzet met 30%. En afgaand op het aantal lopende implementatie­projecten gaan we opnieuw een succesjaar tegemoet.”