Sofico verkozen tot VOKA-ambassadeur

gemar_hompesSoftwarespecialist Sofico uit Zwijnaarde mag sinds vorige week VOKA-ambassadeur van de regio Gent-Zeehaven noemen. Het bedrijf haalde het van twee andere genomineerden: farmaceutisch bedrijf Pharmavize uit Mariakerke en chemiespecialist Rousselot uit Gent.

Met de verkiezing van de jaarlijkse Voka Ambassadeur wil Voka – Kamer van Koophandel Oost-Vlaanderen aandacht vragen voor excellent kmo-ondernemerschap dat voor welvaart zorgt in de regio en andere ondernemingen kan inspireren. Het jaarthema van de Ambassadeursverkiezingen in 2014 is ‘groei’.

Sofico verovert de wereld met het softwareprogramma ‘Miles’: een softwareoplossing voor autoleasing- en fleetmanagement. Deze software wordt gebruikt door bedrijven in 16 landen wereldwijd. Met haar 150 medewerkers realiseert Sofico dit jaar een omzet van ruim 20 miljoen euro. Het succes is volgens managing director Gémar Hompes te danken aan de sterke focus op innovatie. “Sofico investeert jaarlijks tot 2.500 mandagen in productinnovatie. De software, de user-interface en de (mobiele) toepassingen worden constant bijgestuurd. Daarnaast wil Sofico zijn beheersysteem ook aanbieden aan nieuwe sectoren.

Sofico werd al in 1988 opgericht in Gent. Het evolueerde van een klein, lokaal bedrijf tot een wereldwijde markleider. Intussen zijn er ook kantoren in Groot-Brittannië, Australië en Japan. Deze zomer werd de Franse specialist Car Systems overgenomen, goed voor 20 medewerkers in Avignon.

Het jaarthema van de Voka Ambassadeursverkiezingen 2014 is ‘groei’. Sinds het congres van 2013 bespeelt Voka onophoudelijk dit thema: ‘Groei is onze enige sociale zekerheid’. De drie genomineerde bedrijven werden ondervraagd over hun aanpak en prestaties inzake strategie, innovatie, export en HR-beleid. Ze kregen goede tot uitstekende cijfers in de financiële screening door Deloitte. Ook ING en het Innovatiecentrum Oost-Vlaanderen keurden, samen met een vakjury, de voorgedragen bedrijven. Tijdens de verkiezingsavond kon een publiek van ondernemers, vrienden en relaties dan mee de winnaar uit het voorbeeldige trio kiezen.

Na 5 lokale verkiezingen wordt in november 2014 één van de regionale Ambassadeurs tot Voka Ambassadeur Oost-Vlaanderen gekroond.