MERELBEKE – Het energiebedrijf Solora heeft in Merelbeke een nieuwe uitvalsbasis gevonden.

Het familiebedrijf Solora is bekend als onderhoudsspecialist van zonnepanelen. De snelle groei noopte de eigenaars nu ook tot een verhuis. Solora werd in 2014 opgericht. Het energiebedrijf is gespecialiseerd in het monitoren, beheren en onderhouden van fotovoltaïsche installaties in een B2B-omgeving. Het heeft nu in de ambachtelijke zone Neringsveld in Merelbeke een nieuw onderkomen gevonden.

Het snel groeiende bedrijf heeft heel wat ambities, ook in het buitenland. Zo wordt er gedacht aan de oprichting van een bijhuis in Nederland waar de vraag groot blijft. In Vlaanderen liggen de zaken anders. Hier worden nog amper nieuwe zonneprojecten in bedrijfsomgeving opgestart. In Nederland echter is er sprake van een SDE-subsidieregeling wat meteen zorgt voor een ontluikende markt, die over een tweetal jaar ook voor de professionele onderhoudsmarkt ontsloten zal worden. Met een marktaandeel van 15 procent in eigen land bestempelt Solora zich in eigen land als marktleider. De nieuwe groei moet nu bij voorkeur ook komen uit het buitenland.

Zaakvoerders en stichters van Solora zijn Jan Van Der Haegen en Tim Weyens die elk voor vijftig procent van de aandelen tekenen. .