Solora heeft in Merelbeke haar volledig duurzame kantoren geopend. Het Gentse bedrijf is gespecialiseerd in het onderhoud en beheer van industriële zonneparken en biedt met de nieuwe zero emissiekantoren een aangenamere werkruimte aan haar 14 medewerkers.

“Het gebouw dat we vandaag officieel openen, bestaat uit 250 vierkante meter kantoorruimte en 350 vierkante meter opslagruimte. Bovendien is het 100 procent duurzaam. Dit uiteraard dankzij zonnepanelen en door gebruik te maken van de allernieuwste technieken op het vlak van isolatie, verwarming en koeling”, legt Jan Van Der Haegen, medeoprichter van Solora, uit.

Solora ontstond drie jaar geleden. Sindsdien heeft de onderneming telkens een hogere productie opgetekend dan voorspeld was. Intussen is Solora marktleider in België met meer dan 500 grote PV-installaties in portefeuille bij bedrijven als Aldi, Lidl, Delhaize, KBC en Omega Pharma.

Beter rendement

Het rendement van zonnepanelen in Vlaanderen is de afgelopen vier jaar telkens hoger uitgevallen dan verwacht. Voor de eerste acht maanden van dit jaar ligt de zogenaamde zoninstraling zelfs 10 procent hoger dan de inschattingen. Dat blijkt uit cijfers van Solora. “Dat is niet alleen goed nieuws voor onze klanten, maar ook voor particulieren met zonnepanelen op het dak van hun huis”, vertelt Jan Van Der Haegen.

Dankzij professioneel beheer en monitoring van de installaties, slaagt het Gentse bedrijf erin de energieproductie verder te optimaliseren. “Met verder nog snelle interventies en oplossingen bij uitval, kunnen we de beschikbaarheid aanzienlijk verhogen. De voorbije drie jaar zijn we er zo telkens in geslaagd om een bijzonder hoge graad van beschikbaarheid te bereiken, rond de 99,5 procent”, verduidelijkt medeoprichter van Solora Tim Weyens.