SparkMedia lanceert gratis platform om verlofdagen op te volgen

efficiSparkMedia is een bedrijf uit Lokeren dat webapplicaties van ontwikkelaars aanpast om deze in de markt te zetten. Zo kan men applicaties multiuser, multicompany of multilanguage maken zodat het geheel perfect beheerbaar blijft voor de klant en eindklant.

SparkMedia lanceert nu Efficienza.eu aan, een online platform voor kmo’s om verlofdagen van werknemers te registreren en op te volgen. “Het is volledig gratis te gebruiken”, zegt zaakvoerder Pieter Laceur. “De workflow is eenvoudig: een werknemer vraagt een verlofdag aan, de manager keurt goed of af. Uiteraard is er veel meer mogelijk in het systeem, elk bedrijf dat er gebruik van maakt kan zijn eigen types van verlof erin zetten naast de meest courante, zoals afwezigheid wegens vakantie, ziekte of familiaal verlof.  Elk  bedrijf bepaalt zelf welke uren moeten worden opgeteld en/of afgerekend. Op het einde van de maand kan dan een rapport  worden gemaakt van alle opgenomen uren. Dit kan men dan doorsturen naar het sociaal secretariaat.”

Gedaan met excels en papieren aanvragen, alles gestuctureerd, gecontroleerd en gedocumenteerd bijhouden. Omdat niet elk bedrijf op dezelfde manier gestructureerd is, zijn tal van instellingen voorzien zodat de software aangepast kan worden aan de noden en structuur ervan. Men bepaalt zelf de categorieën, rechten, departementen.