Specialisatie in na-isolatie legt Isolblow geen windeieren

aaaisolblowHet isolatiebedrijf Isolblow uit Aalter bestaat nog maar een goede vier jaar, maar heeft ondertussen naast de twee zaakvoerders al acht medewerkers. “Ondanks de economische crisis, hebben we inderdaad een sterke groei kunnen neerzetten”, zegt zaakvoerder Bart Van de Walle. “We danken dat enerzijds aan het feit dat onze specialisten voor elk isolatieproject de meest geschikte oplossing uittekenen, en anderzijds aan het feit dat mensen op zoek gaan naar besparingsmogelijkheden door veel te renoveren en daarbij na te isoleren, terwijl ook een verregaande samenwerking en partnerschap met aannemers en architecten in onze kaart speelt.”

Isolblow specialiseert zich vooral in na-isolatie. “Dat heeft heel wat voordelen”, geeft Bart Van de Walle aan. “Zo komt de metselprijs veel lager uit omdat het aanbrengen van de isolatie in eerste instantie niet meer nodigs is en omdat de metsers sneller kunnen werken omdat de isolatie niet meer in de weg zit. Er is ook geen bevestigingsmateriaal nodig en er is geen plaatsverlies omdat bij het na-isoleren de hele spouw wordt gevuld. Uitgaande van dezelfde isolatiewaarde, kan een na-geïsoleerde spouwmuur tot 2 centimeter minder breed gemaakt worden te opzichte van een met dekens of platen geïsoleerde spouwmuur. Dit betekent niet alleen minder metselwerk maar ook smallere funderingsbalken, vensterbanken, spouwlatten en kozijnen.”

De na-isolatie gebeurt met Knauf Supafil, een isolatiewol die erg brandveilig is en voor 98% uit glas bestaat. “Het is een wol met een blijvende constante isolatiewaarde, die de kou en het lawaai buiten houdt en ervoor zorgt dat de warmte binnen blijft”, zegt Bart Van de Walle nog.