SINT-NIKLAAS – Sprintpack Logistics, beter bekend als het voormalige boekenverdeelcentrum Libridis, krijgt nieuw leven ingeblazen. Nadat het bedrijf uit Sint-Niklaas failliet werd verklaard zag DistriMedia uit het West-Vlaamse Tielt toch nog toekomst in de werking ervan. Het nam daarom het merendeel van de activiteiten over.

Eind 2015 nam logistiekbedrijf Sprintpack, gespecialiseerd in e-commerce en in handen van Peter Somers, nog een meerderheidsparticipatie in Plus Logistics. Dat bedrijf richtte zich voornamelijk op de B2C-sector en leverde fulfilmentdiensten voor webshops, maar moest de boeken neerleggen.

DistriMedia neemt nu de belangrijkste klantencontracten over. De klanten zijn zo zeker van continuïteit en stabiliteit.  “Met deze stap gaan we verder richting onze doelstelling om de performante logistieke dienstverlening, die normaal alleen voor de grotere B2B- en e-commercegiganten mogelijk is, ook bereikbaar te maken voor middelgrote spelers”, zegt Frank de Wulf, directeur van DistriMedia.

Verderzetting

20 van de 25 werknemers konden aan de slag blijven. Hans Scherlippens behoudt de operationele leiding in Sint-Niklaas. “De klanten kunnen er zo op dezelfde service blijven rekenen.”

DistriMedia is een belangrijke speler op het gebied van fulfilment voor webshops, retail, bulkorders en value added logistics. De onderneming uit Tielt kent zijn oorsprong in de logistieke distributieactiviteiten van boeken en schoolmateriaal van Uitgeverij Lannoo Groep, waar DistriMedia ook deel van uitmaakt.