S&R, de trendsetter op vlak van waterpret, zorgt voor drie van zijn acht centra voor enkele primeurs. Ook S&R Rozebroeken in Gent mag zich aan een unieke nieuwigheid verwachten. Op 23 juni wordt een Abyss-glijbaan officieel ingehuldigd door onder andere Gents burgemeester Daniël Termont en televisiepersoonlijkheid Lieven Scheire.

De Abyss-glijbaan kenmerkt zich door een reusachtige tol zwevend boven het bad. “Zij die de sprong wagen, blijven meerdere rondjes tollen alvorens voorbij de eindmeet te glijden. Bovendien is de glijbaan licht transparant gemaakt, waardoor ook het publiek van het glijspektakel kan genieten”, klink het bij S&R. Bij S&R De Waterperels in Lier komt er een bandenglijbaan met 3D-lichteffecten, een triple slide-glijbaan en een extra indoor waterpartij. Ook een buitenbad hoort daar tot de nieuwigheden. Tot slot wordt S&R Olympia in Brugge voorzien van twee speciale glijbanen.

De S&R-group is een geroutineerd team dat de expertise samenbrengt van zes topspelers met jarenlange ervaring in de sector. Die bestaat uit Artabel bvba, Innopa nv, Vanhout nv, ACH nv, Lotec bv en Cegelec nv. Samen ontwerpen, bouwen en exploiteren ze multifunctionele sport- en recreatiecentra via publiek-private samenwerkingen met steden en gemeenten. Op die manier kan de groep aantrekkelijke en betaalbare zwembaden en sportcomplexen verwezenlijken.

S&R-group beschikt over complexen in Gent, Beveren, Pelt, Lier, Bergen, Brugge, Westerlo en Hasselt. In 2019 staat er nog een opening van een moderne sporthal en danszaal in Zwevegem gepland. Momenteel wordt er al volop gewerkt aan de bouw van een nieuw subtropisch zwemparadijs in Kortrijk. De oplevering is gepland voor december 2018. Daar zal de langste wildwaterbaan van het land komen.