NAZARETH – St-Luc Labels & Packaging uit Nazareth heeft een bijkomende HP Indigo 20.000 drukpers in gebruik genomen. Met twee van deze drukpersen voor digitaal verpakkingsdrukwerk op grote formaten is deze kmo nu een absolute pionier in ons land. St-Luc is naar eigen zeggen de eerste drukkerij in de Benelux die over dergelijke drukpers beschikt om snel digitaal foliedrukwerk af te leveren.

St-Luc Labels & Packaging is al meer dan 20 jaar actief op de markt van verpakkingen. In 3 vestigingen produceert het bedrijf zelfklevende etiketten, booklet-labels, kartonverpakkingen, shrinksleeves en folieverpakkingen. “Wij hebben steeds geïnvesteerd in nieuwe technologieën en we zullen dat blijven doen”, vertellen Jerome en Niko Dhondt, respectievelijk ceo en managing director. “Onze klanten staan vandaag voor de uitdaging om de aandacht van de consument te trekken en met creatieve concepten hun merkimago te versterken. Dankzij de HP Indigo 20.000 drukpersen, aangevuld met onze andere machines, zijn wij meer dan ooit een partner die innovatieve oplossingen kan aanreiken. De nieuwe aanwinst is niet alleen handig voor grote ‘runs’ maar geeft ook de mogelijkheid om kleine oplages te drukken en zelfs te personaliseren.”

Inspelen op de millennials

In de wereld van verpakkingen komt het erop aan om de klanten te verleiden maar ook met innovaties in te spelen op de verwachtingen van een nieuwe generatie consumenten. Vivian Cohen, brands & creatives manager HP Indigo: “Een verpakking is het enige medium dat consumenten niet kunnen vermijden, en het is de laatste mogelijkheid om de consument te overtuigen jouw product te kopen. Ze biedt merken dus een uitgelezen kans om te communiceren. Bovendien kan je dankzij de nieuwe HP-drukpersen innovatieve mogelijkheden aanboren. Denk maar aan  unieke designs die elke verpakking anders maken. Of gepersonaliseerde verpakkingen op maat van elke individuele consument. Zo kan je als merk een sterke band uitbouwen met je klanten, werken aan brand awareness en optimaal inspelen op de generatie millennials die graag via social media communiceert.”

Snel en efficiënt drukken

St-Luc Labels & Packaging speelt met zijn jongste investering ook in op de vraag van heel wat bedrijven om snel en efficiënt over verpakkingsdrukwerk te kunnen beschikken. Niko Dhondt: “Wij kunnen, indien nodig, al in 24 uur tijd aanleveren. Bovendien willen wij onze klanten ook ontzorgen als er verpakkingen nodig zijn voor de opstart van een nieuwe productie of voor een kleine nabestelling. Door verpakkingsdrukwerk digitaal aan te bieden kunnen wij standaard binnen de 10 dagen verpakkingen drukken, lamineren, versnijden en leveren. Die flexibiliteit is met conventioneel drukwerk veel duurder of gewoon niet haalbaar.”